Veelgestelde vragen

Nieuwe klanten profiteren van een kennismakingskorting op al hun vertalingen Nieuwe klant = korting!

Als nieuwe klant geniet u een gegarandeerde en uiterst aantrekkelijke kennismakingskorting!

» meer kortingen

Referenties van ons vertaalbureau Referenties

“Ik ben zeer tevreden met de eenvoudige en klantvriendelijke manier van werken. Ook betreffende de levertermijn en de snelheid ben ik zeer tevreden. Kortom: duidelijk, gebruiksvriendelijk én snel!”

Dhr. Eddy Bogaerts

Area Leader Benelux

Schössmetall GmbH & Co. KG

» meer referenties

Spreekwoord van de maand Spreekwoord van de maand

Een ezel gaat niet uit zijn tred

» achterhaal de betekenis

Volg Traduix Vertaalbureau Volg Traduix Vertaalbureau

Bekijk onze foto's op Instagram Volg ons nu op Facebook Volg onze tweets op Twitter Bekijk ons businessprofiel op LinkedIn Geef ons een +1 op Google+ Bekijk onze filmpjes op YouTube

» meer sociale media

Talen: Engels

Enkele veelgestelde vragen i.v.m. het Engels.

veelgestelde vragen veelgestelde vragen

Talen Waarom naar het Engels vertalen?

Het Engels heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een wereldtaal en is wereldwijd dé omgangstaal bij uitstek. Deze lingua franca is de meest gesproken en geschreven taal op het gebied van wetenschap, internet, techniek en internationale betrekkingen. Ondernemen in de Verenigde Staten of in het Verenigd Koninkrijk vereist deugdelijke Engelse communicatie.

Het Engels is de officiële taal in enorm veel landen, waaronder uiteraard de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. De kansen om internationaal zaken te doen met deze landen zijn zeer talrijk dankzij de import van grote hoeveelheden voedsel, dranken, auto's, machines, etc. Ook op diplomatiek vlak neemt het Engels een zeer prominente plaats in. Zo heeft het niet alleen een officiële status in de Europese Unie, maar ook in de Afrikaanse Unie, de Verenigde Naties en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties.

Het Engels wordt gesproken in maar liefst 112 landen en staat daarmee onbetwist op nummer 1. Wereldwijd zijn er ongeveer 380 miljoen moedertaalsprekers. Meer dan 1 miljard beheersen het als tweede taal. Zo is het de taal die overal ter wereld het meest aangeleerd en gesproken wordt als tweede taal.

Ook op het internet is het Engels de absolute koploper wat betreft de meest gebruikte talen. Met uw vertaalde website bereikt u maar liefst meer dan een half miljard Engelstalige internetgebruikers.

Uw documenten laten vertalen naar het Engels levert dus alleen maar voordelen op: een professionele internationale uitstraling, meer verkeer, meer potentiële klanten, etc. Wij staan iedere dag paraat om uw documenten te voorzien van de gepaste Engelse vertalingen.

naar boven naar boven

Talen Amerikaans Engels of Brits Engels?

Bij iedere vertaalopdracht is het bepalen van de doelgroep een cruciale factor. Daarom vragen wij u bij iedere vertaling naar het Engels niet welke variant uw voorkeur draagt, maar door wie de vertaling gelezen wordt. Het komt echter vaak voor dat onze klanten geen rekening houden met de beoogde doelgroep en een uitgesproken voorkeur hebben voor Brits Engels, omdat het gewoonweg mooier is, of toch mooier klinkt dan Amerikaans Engels. Een instinctieve keuze die we als taalexpert niet onbesproken kunnen laten.

De manier waarop Amerikanen Engels praten, doet Europeanen vaak neigen naar Brits Engels. Ze vinden dat Britten mooier en eleganter praten. In een geschreven tekst zal u hier echter niets van horen. Op het vlak van woordenschat daarentegen zal u wel een verschil merken. Een Brit zal in een restaurant chips bestellen, terwijl een Amerikaan eerder om French fries zal vragen. Verder is het Amerikaans Engels wereldwijd ook de meest gesproken en gebruikte taal in de wetenschap, op het internet en op de televisie. Laat uw keuze dus niet afhankelijk zijn van hoe mooi u de taal vindt. Het is namelijk de doelgroep die steeds de doorslag geeft.

naar boven naar boven