Amerikaans Engels of Brits Engels? Talen: engels

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.  >  Diensten
  3.  >  Veelgestelde vragen
  4.  > Amerikaans Engels of Brits Engels?

U heeft besloten om uw tekst te laten vertalen naar het Engels. Slimme zet, want het Engels is een van de meest prominente talen ter wereld. Echter, welke variant dient u te kiezen? Het Amerikaans Engels of eerder het Brits Engels?

Doelgroep

Bij iedere vertaalopdracht is het bepalen van de doelgroep een cruciale factor. Daarom vragen wij u bij iedere vertaling naar het Engels niet welke variant uw voorkeur draagt, maar door wie de vertaling gelezen wordt. Het komt echter vaak voor dat onze klanten geen rekening houden met de beoogde doelgroep en een uitgesproken voorkeur hebben voor Brits Engels, omdat het gewoonweg mooier is, of toch mooier klinkt dan Amerikaans Engels. Een instinctieve keuze die we als taalexpert niet onbesproken kunnen laten.

De manier waarop Amerikanen Engels praten, doet Europeanen vaak neigen naar Brits Engels. Ze vinden dat Britten mooier en eleganter praten. In een geschreven tekst zal u hier echter niets van horen. Op het vlak van woordenschat daarentegen zal u wel een verschil merken. Een Brit zal in een restaurant chips bestellen, terwijl een Amerikaan eerder om French fries zal vragen. Verder is het Amerikaans Engels wereldwijd ook de meest gesproken en gebruikte taal in de wetenschap, op het internet en op de televisie. Laat uw keuze dus niet afhankelijk zijn van hoe mooi u de taal vindt. Het is namelijk de doelgroep die steeds de doorslag geeft.

Engelse vertaling nodig?

De tijd dringt en heeft snel een vertaling Nederlands - Engels of een vertaling Engels - Nederlands nodig? Aarzel dan niet en bezorg ons uw document(en). Wij bezorgen u vervolgens een gratis en vrijblijvende offerte voor een vertaling ervan. Staat de offerte u aan? Met uw akkoord starten we uw project zonder talmen op!

Vraag nu uw gratis offerte aan