Hoeveel kost
een gelegaliseerde vertaling?
Prijs en kosten

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.  >  Diensten
  3.  >  Veelgestelde vragen
  4.  > Hoeveel kost een gelegaliseerde vertaling?

Aangezien de beëdigde vertaling binnengebracht dient te worden bij de rechtbank van eerste aanleg ter legalisatie kost deze iets meer dan een gewone vertaling. Lees zeker verder om te ontdekken hoeveel een gelegaliseerde vertaling juist kost.

Vaste prijs per pagina

Voor een gelegaliseerde vertaling naar en vanuit de meest courante West-Europese talen hanteren wij een standaardtarief van € 60 excl. btw per pagina. Het gaat hier dan om gelegaliseerde vertalingen Nederlands - Frans of Engels - Nederlands bijvoorbeeld.

Voor beëdigde vertalingen naar en vanuit minder courante talen rekenen wij een standaardtarief van € 45 excl. btw per pagina. We hebben het hier dan bijvoorbeeld over gelegaliseerde vertalingen Nederlands - Roemeens of Frans - Turks.

Type legalisatie

Afhankelijk van het type legalisatie, zijn ook aan gelegaliseerde vertalingen, buiten de kosten voor beëdigde vertalingen, extra kosten verbonden. Dit heeft grotendeels te maken met het tarief dat bijvoorbeeld de FOD Buitenlandse Zaken aanrekent voor de apostille en met de eventuele verzendingskosten. Voor gelegaliseerde vertalingen (door de rechtbank van eerste aanleg) hanteren we een minimumtarief van € 70 excl. btw. per pagina.

Een gelegaliseerde vertaling nodig?

Ingeval u een gelegaliseerde vertaling nodig heeft, aarzel zeker niet om ons te contacteren op onderstaand telefoonnummer of door ons onlinecontactformulier te gebruiken. U kunt eveneens rechtstreeks een gratis offerte aanvragen. Wij staan voor u klaar!