Hoeveel kost een vertaling? Prijs en kosten

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.  >  Diensten
  3.  >  Veelgestelde vragen
  4.  > Hoeveel kost een vertaling?

U hier en nu een vaste prijs geven voor de vertaling van het document dat voor u ligt, is niet mogelijk. De kosten van een vertaling worden namelijk bepaald door verschillende factoren. Lees zeker verder om te weten te komen hoe wij de prijs van uw vertaling berekenen.

Verschillende factoren

De kosten van een vertaling worden dus bepaald door een aantal belangrijke elementen, zijnde:

Het aantal woorden in de brontekst

Deze methode geniet onze absolute voorkeur, omdat dit het voordeel heeft dat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Zo wordt ons klantgerichte karakter nogmaals onderstreept. De telling van het aantal woorden in de brontekst gebeurt elektronisch zonder onderscheid te maken tussen lange of korte woorden. Andere vertaalbureaus verkiezen hun tarief te baseren op het aantal woorden in de doeltekst, maar dan is de definitieve prijs pas bekend wanneer de vertaling klaar is.

De talencombinatie

Zo is een vertaling van het Nederlands naar het Frans goedkoper dan een vertaling van het Nederlands naar het Noors. Waarom? Simpelweg omdat er voor de eerste combinatie meer vertalers beschikbaar zijn. Zo is het vaak ook voordeliger om de brontekst in het Engels aan te leveren i.p.v. in het Nederlands, omdat er wereldwijd meer vertalers zijn die het Engels als eerste vreemde taal hebben. Dit geldt dan hoofdzakelijk voor technische teksten.

Het vakgebied

Een tekst waarvan de vertaling een gespecialiseerde vertaler vereist, is automatisch duurder dan de vertaling van een document zonder gespecialiseerde terminologie. Afhankelijk van het vakgebied waartoe uw tekst behoort, zal een vertaler met een zeldzaam specialisme hier dan ook rekening mee houden.

De deadline

Tegen wanneer heeft u de vertaling juist nodig? Of anders geformuleerd: hoeveel tijd krijgt de vertaler om de vertaling uit te voeren en krijgen wij om de puntjes op de i te zetten? Wanneer er nacht- en weekendwerk verricht moet worden om de vertaling stipt op tijd klaar te hebben, zal dit onvermijdelijk een effect hebben op het tarief. Krappe leveringstermijnen zijn daarom dan ook te vermijden.

Een vertaling nodig?

Heeft u een vertaling nodig? Dan bent u bij Traduix aan het juiste adres! U kunt ons contacteren op onderstaand telefoonnummer of door ons onlinecontactformulier te gebruiken. U kunt eveneens rechtstreeks een gratis offerte aanvragen. Zoek niet verder, wij helpen u graag verder!