Ben zo terugBoost je business met de perfecte out-of-office

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Blog
  3.   >   Ben zo terug | Boost je business met de perfecte out-of-office
Kim Bogaerts

5 september 2018 - Kim Bogaerts

Out-of-officeberichten zijn bijna een marketingtool. Ze geven je de kans om een beeld van jezelf of van je bedrijf te schetsen. De meeste berichten bieden nochtans niet echt een toegevoegde waarde of ‘call to action’ aan je gesprekspartner en laten al helemaal geen blijvende indruk na. Ik geef je vier tips mee die je hierbij kunnen helpen.

Vier tips voor een geslaagde OoO

Wil ook jij een geslaagd out-of-officebericht opzetten? Lees dan zeker onderstaande tips.

1. Vermeld alle essentiële info

Uiteraard wil je je creativiteit een beetje botvieren, maar je wilt natuurlijk ook dat je contactpersoon op de hoogte wordt gesteld van de basic info. In een out-of-office moeten doorgaans drie dingen vermeld staan: dat je niet bereikbaar bent, wanneer je terug zal zijn en met wie men contact moet opnemen.

2. Geef enkele details mee

Een out-of-office hoeft niet grappig te zijn, maar mogen wel wat details onthullen. Je kan gerust vermelden wat je vakantieplannen zijn om er een persoonlijke noot aan toe te voegen.

3. Maak één grapje

Een beetje humor kan helpen relaties op te bouwen met je contacten. Opgelet: laat je hier niet gaan. Out-of-offices die het goed doen gaan slechts voor één grapje. Als je er meerdere wil vermelden, wordt het wat langdradig en lijkt het net of je te hard probeert. Grappige out-of-offices worden echter niet in elke branche gesmaakt. Uiteindelijk weet jij als geen ander het beste wat en of je je het kan veroorloven.

4. Lokaliseer je gesprekspartners

Uiteraard is het ook belangrijk om out-of-offices te schrijven op (taal)maat van je clientèle. Niet alleen als je contacten hebt in uiteenlopende taalgebieden, maar ook als je in een meertalig land woont zoals België. Het is maar een kleine moeite en zal ongetwijfeld gesmaakt worden door je anderstalige gesprekspartners. Wil je jouw out-of-officebericht op een professionele manier laten vertalen? Aarzel dan zeker niet om ons vertaalbureau te contacteren!

Mis geen enkel artikel, abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

* verplichte velden
/

Enkele voorbeelden

De ontvanger van jouw out-of-office wil natuurlijk met jou in contact komen. De kans is groot dat jouw out-of-office zal gelezen worden door iemand die je al kent en iets van je wilt. Dit geeft jou de kans om iemands dag op te fleuren, je bedrijf een boost te geven of simpelweg een vertrouwensband te creëren.

Voorbeeld 1

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe een out-of-officeverkeer kan genereren naar je blog, website, Facebookpagina, etc. Ben je niet zeker naar wat je kan linken? Schakel dan even de hulp in van je collega’s of marketingteam om te weten te komen wat het vermelden waard is.

Hallo en bedankt voor je e-mail. Ik ben momenteel niet op kantoor, maar ik beantwoord je vragen zo snel mogelijk. Je kunt een antwoord van mij verwachten ten laatste maandag 10.09.2018. Indien je een dringende vraag hebt, contacteer dan info@traduix.com.

In tussentijd kun je op onze website al even bekijken welke diensten wij aanbieden voor een onvergetelijke en zorgeloze vakantie.

Fijne dag en tot later!

Voorbeeld 2

Ga je op reis? Probeer je klanten dan te verrassen met een onconventioneel out-of-officebericht die de vaste kaders doorbreekt en een blijvende goede indruk nalaat. Breng je e-mail tot leven met een afbeelding, GIF, video of smileys:

Verdorie, je hebt me net gemist! Ik heb alles afgerond op kantoor en vertrek op vakantie t.e.m. zondag 09.09.2018.

Hier vind je een snapshot van mijn laatste dag op kantoor:

Ben zo terug: boost je business met de perfecte out-of-office

Hoe dan ook, indien je vraag of opmerking kan wachten tot na mijn vakantie, help ik je graag verder wanneer ik terug op kantoor ben. Indien niet, zou je je e-mail dan alsjeblief kunnen forwarden naar info@traduix.com? Zij zullen je met plezier een antwoord verschaffen.

Alvast bedankt!

Met deze tips en tricks lukt het ongetwijfeld om een gepast automatisch antwoord te schrijven. Durf jij het aan om er eentje in te stellen die je zal onderscheiden van de grote massa?

Delen maar!

Sprak dit artikel je aan? Laat je dan gewoon gaan! Deel door gebruik te maken van onderstaande knoppen!

Andere blogartikels

De Engelse ziekte:

lijd jij er ook aan?

De Engelse ziekte: lijd jij er ook aan?

Weet jij wat de Engelse ziekte is en herken jij de symptomen? We leggen je het allemaal haarfijn uit!

5 juli 2021 - Carlo Peleman

Carlo PelemanLees verder >

Wat is Pinksteren?

Enkele weetjes op een rijtje!

Wat is Pinksteren? Enkele weetjes op een rijtje!

Geen idee wat we vieren met Pinksteren? Wij doen de betekenis achter deze christelijke feestdag graag voor je uit de doeken!

23 mei 2021 - Kim Bogaerts

Kim BogaertsLees verder >
Alle blogartikels