Elephant Haven Referenties

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Referenties
  3.   >   Non-profitorganisaties en ngo's
  4.   >   Elephant Haven

"Als beginnend project (Elephant Haven) heeft Traduix ons enorm geholpen. Het sponsoren door vertaling van een heel belangrijk document gaf ons project een duwtje in de rug. Heel hard bedankt hiervoor!"

Bezoek de website van Elephant Haven voor meer informatie over hun nobele project!

Elephant Haven | European Elephant Sanctuary is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een toevluchtsoord voor olifanten. "Een toevluchtsoord voor olifanten?", denkt u waarschijnlijk. Wel ja, een toenemend aantal Europese landen wil wilde dieren verbannen uit circussen (en met reden), met als gevolg dat deze dieren zouden moeten terugkeren naar hun land van herkomst. Olifanten terugbrengen is een herculeswerk en niet altijd mogelijk. Elephant Haven wil hiervoor een oplossing bieden. Het wil 'gepensioneerde olifanten' opvangen en de liefde en zorg geven die ze verdienen. Het domein waar Elephant Haven gevestigd is, gelegen in de regio Nouvelle-Aquitaine (in het zuidwesten van Frankrijk), is momenteel in volle opbouw. Olifanten zijn er nog niet, maar er wordt op volle kracht gewerkt aan de bouw van de olifantenstal en de omheining.

Sofie en Tony zijn de mensen achter Elephant Haven, mensen met het hart op de juiste plaats. Beide gepassioneerde olifantenverzorgers spraken ons in 2013 aan en legden ons hun zeer ambitieuze project uit: een opvangcentrum voor oudere (Afrikaanse en Aziatische) olifanten oprichten om hen rust te bieden, hen ruimte te bieden, hen een rustige plek te bieden waar ze hun oude dag kunnen doorbrengen. Een nobel doel waar we bij Traduix graag mee onze schouders onder zetten. We gingen dan ook met enorm veel plezier in op hun vraag om hen te steunen met een aantal vertalingen. Onze professionele vertalers hebben met hart en ziel de documenten vertaald die ze nodig hadden om de vereiste certificaten te verkrijgen en zo hun grootse en grootmoedige project te lanceren. Wilt u ons voorbeeld volgen en hen ook een duwtje in de rug geven? Aarzel dan niet om hun website te bezoeken door op bovenstaand logo te klikken. Zij zullen u zeer dankbaar zijn.

Mevr. Sofie Goetghebeur
Oprichtster
Elephant Haven

Enkele projecten

Vertaling van een aanvraagdossier naar het Frans

Tony en Sofie moesten allereerst een aanvraag indienen tot het verkrijgen van een getuigschrift dat hun bekwaamheid aantoonde voor het houden van niet-gedomesticeerde dieren. Waren ze dus wel capabel (genoeg) om dergelijke mastodonten op te vangen? Ja, hoor! Dat bleek duidelijk uit het zeer uitgebreide dossier dat niet minder dan 100 pagina's telde. Het wetenschappelijk getinte ‘businessplan’, met o.a. alomvattende hoofdstukken over het soort dieren en hun gezondheid, moest dus naar het Frans vertaald worden om de aanvraag in Frankrijk in te dienen. Wij lieten ons hart spreken en vertaalden het desbetreffende stuk naar het Frans.
Wetenschappelijke vertalingen
Nederlands - Frans (Frankrijk)
13 500 woorden

Een folder vertalen naar het Frans en het Nederlands

Vervolgens hadden ze een andere opdracht voor ons: een folder vertalen, een folder waarin het hoe en het waarom van de oprichting van Elephant Haven uitgelegd stond. Een document dat ietwat vergelijkbaar was met het bovenvermelde aanvraagdossier, maar dan toch wat beknopter. Ook met deze vertalingen hebben we hen graag geholpen.
Folder vertalen
Engels - Frans (Frankrijk)
Engels - Nederlands (België)
3 500 woorden

Veelgestelde vragen

Heeft dit verhaal u aangegrepen en bent u eveneens geïnteresseerd in een samenwerking met ons vertaalbureau? U heeft echter nog enkele vragen? Contacteer ons voor meer informatie! U kunt ook steeds een kijkje nemen bij onderstaande veelgestelde vragen.