Vaderdag vieren:vijf tradities van over de hele wereld

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Blog
  3.   >   Vaderdag vieren: vijf tradities van over de hele wereld
Kim Bogaerts

13 juni 2021 - Kim Bogaerts

Vaderdag vieren we in België elk jaar op de tweede zondag van juni. Maar in andere landen zoals Nederland en de Verenigde Staten bijvoorbeeld wordt papa op de derde zondag van juni in de spotlights gezet. Eén ding staat vast: vaders van over de hele wereld worden op verschillende manieren geëerd en met cadeautjes overstelpt.

Zo krijgen Mexicaanse papa's steevast Pan Dulce geserveerd als afsluiter van een rijkelijk menu en geven Japanse kinderen onder andere handgemaakte bierglazen aan hun vader. Benieuwd naar hoe Vaderdag wereldwijd wordt gevierd? Wij zetten de vijf leukste Vaderdagtradities van over de hele wereld op een rijtje!

Finse papa's genieten met Vaderdag van een heerlijk ontbijt op bed

In Finland worden papa's op de tweede zondag van november voorzien van een uitgebreid ontbijt op bed. Aangezien de Finse Vaderdag in de herfst valt, wordt deze dag gelinkt met flink wat gezelligheid.

Ook qua creativiteit valt er heel wat te zeggen over Finse Vaderdagcadeautjes: Finse papa's krijgen eerder handgemaakte geschenkjes dan cadeaus uit de winkel.

Zelfs de scholen spannen zich in en voorzien koffie en gebak op de vrijdag voor Vaderdag. Hoe leuk is dat?

Papa's in Mexico zetten beste beentje voor op Vaderdag

En dat mag je best letterlijk nemen. Mexicaanse papa's liggen niet languit in de zetel cadeautjes open te maken en kaartjes te lezen. Integendeel, in Mexico wordt er op Vaderdag een marathon gelopen van wel 21 kilometer! Deze loopwedstrijd genaamd Carrera Día del Padre 21K Bosque del Tlalpan vindt plaats in Mexico-Stad, de levendige hoofdstad van Mexico.

Maar geen zorgen, ook in Mexico verdienen papa's wel wat lekkers en krijgen ze als beloning en als afsluiter van hun culinaire feestmaal Pan Dulce.

Vaderdag vieren: vijf tradities van over de hele wereld

Japanse Vaderdag: een feestmaal met krab of garnalen

Vaderdag in Japan wordt op de eerste zondag van september gevierd. Populaire geschenken voor papa zijn:

Als kers op de taart krijgen papa's traditioneel gezien een uitgebreid menu geserveerd op basis van zeevruchten: krab en garnalen zijn een ware traktatie in Japan op Vaderdag!

Zuid-Afrikaanse vaders gaan op vissersuitje met Vaderdag

Net zoals in België, krijgen papa's in Zuid-Afrika kaartjes en geschenkjes voor Vaderdag, op de derde zondag van juni. Ook in Nederland vieren ze Vaderdag op die dag. Een activiteit die erg populair is met Vaderdag is vissen.

Zuid-Afrikaanse vaders hopen op dit uitje wat verse, zelfgevangen vis te scoren voor hun avondmaal.

Uiteraard zijn niet alle papa's in Zuid-Afrika fan van vissen. Ook picknicken valt onder geliefde Vaderdagbezigheden in Zuid-Afrika.

Mis geen enkel artikel, abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

* verplichte velden
/

Thaise Vaderdag vieren op de verjaardag van overleden koning Bhumibol

Wie een beetje bekend is met Thailand weet dat de in 2016 overleden vorst Bhumibol wordt beschouwd als de vader van alle Thai. Dat is ook niet abnormaal aangezien hij ruim 70 jaar aan het hoofd stond van de Thaise bevolking.

Op 5 december, met Vaderdag, draagt iedereen geel, de geboortekleur van de koning, en krijgen Thaise papa's cannabloemen gepresenteerd. Die lijken wat op lelies, maar zijn een tikkeltje mannelijker.

Zo, dit waren onze favoriete Vaderdagtradities! Heb je genoten om over deze verschillende gewoontes en activiteiten te lezen? Zet je er misschien eentje naar je hand om je eigen papa te vieren? Het belangrijkste op Vaderdag is dat jouw vader, pluspapa, schoonpa of ander vaderfiguur de aandacht en waardering krijgt die hij verdient. Fijne Vaderdag aan alle papa's!

Delen maar!

Sprak dit artikel je aan? Laat je dan gewoon gaan! Deel door gebruik te maken van onderstaande knoppen!

Andere blogartikels

Nieuwe grammaticaregels:

wat houdt de recente versoepeling in?

Nieuwe grammaticaregels: wat houdt de recente versoepeling in?

Benieuwd naar de recente versoepeling van de grammaticale regels? We vertellen je er alles over in dit blogartikel!

23 juni 2021 - Kim Bogaerts

Kim BogaertsLees verder >

Je kind tweetalig opvoeden:

hoe doe je dat?

Je kind tweetalig opvoeden: hoe doe je dat?

Je kind tweetalig opvoeden: hoe doe je dat? We geven je graag enkele methodes mee die je kunnen helpen om je kind een tweetalige opvoeding te geven.

29 september 2018 - Kim Bogaerts

Kim BogaertsLees verder >
Alle blogartikels