Vertaalbureau Fins Uitzonderlijke Finse vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.  >  Diensten
  3.  >  Talen
  4.  > Vertaalbureau Fins

Het Fins, Suomi voor de Finnen, is een van de drie officiële talen van Finland, naast het Zweeds en het Samisch (weliswaar als minderheidstaal). Het overgrote deel van de Finnen spreekt en schrijft echter Fins (bijna allemaal zelfs). Wilt u met uw webshop bijvoorbeeld het land van de duizend meren inpalmen of wilt u naar Finland verhuizen om er te werken en om van dat buitengewone natuurfenomeen dat men het poollicht of het noorderlicht noemt een normale zaak te maken? Voor welk doeleinde u ook een Finse vertaling nodig heeft, de ervaren mensen van ons vertaalbureau Fins staan klaar om u hierbij te helpen.

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Fins?

Vertaalbureau Fins voor uitzonderlijke Finse vertalingen

Onze klanten richten zich dikwijls tot ons vertaalbureau voor hun Finse vertalingen. Het Fins is dan ook een belangrijke taal binnen ons aanbod. Vele zakelijke klanten willen zich bijvoorbeeld mengen in de Finse economie en hun commerciële activiteiten ontplooien in Finland. Er zijn ook mensen die de barre temperaturen waar het land tijdens de poolnachten soms mee te maken krijgt met veel plezier willen trotseren om er dagelijks te kunnen genieten van de rust en de idyllische uitzichten die Finland te bieden heeft. Door de jaren heen mochten wij al meer dan 2 500 documenten vertalen naar het Fins. Bent u dus op zoek naar een bekwame vertaalpartner voor uw Finse vertalingen? Wij hebben de ervaring en de expertise die u zoekt.

U heeft een kwaliteitsvolle Finse vertaling nodig? Aarzel niet en contacteer ons vertaalbureau Fins!

U heeft een kwaliteitsvolle Finse vertaling nodig? Aarzel niet en contacteer ons vertaalbureau Fins!

Aparte kwaliteitsborging

Als professionele vertaaldienst leveren wij enkel Finse vertalingen van topkwaliteit, dit dankzij ons met zorg ontwikkelde kwaliteitsborgingsysteem bestaande uit een aantal vaste fases. Uw aanvraag wordt zo met grote aandacht geanalyseerd, waarna wij de meest geschikte Finse vertaler aanspreken. Deze vertaalt bovendien uitsluitend naar het Fins, zijn moedertaal. Na de vertaalprocedure gaat een tweede hoogopgeleide vertaler aan de slag met het reviseren van de vertaling. Wanneer deze gereviseerde versie ook nog eens de finale controle met succes heeft doorlopen, dan wordt uw vertaling geleverd, met respect voor de eventuele richtlijnen die u ons heeft meegedeeld.

Eersteklas Finse vertalers in elk domein

Een wezenlijk aspect van ons kwaliteitssysteem is de selectie van de juiste vertaler. Onze Finse vertalers zijn de beste in wat ze doen. Zij hebben met glans hun vertaaldiploma behaald en hebben een ruime intellectuele bagage en talenkennis verworven. Bovendien zijn zij oude rotten in uw vak. Wij zetten namelijk enkel die vertaler in die actief is in uw vakgebied en die uw jargon dus als de beste kent. Wilt u dus de Finse markt gaan betreden en heeft u een juridische vertaling nodig? U wilt misschien ook een huisje aan het meer kopen, zoals vele Finnen, en heeft een beëdigde vertaling nodig? Wat de reden ook moge zijn, bij ons vertaalbureau zit u op rozen.

Het Fins in een notendop

Het Fins is een Oostzeefinse taal (binnen de Finoegrische taalfamilie) en wordt gesproken door ongeveer zes miljoen mensen. In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken behoort het dus niet tot de Scandinavische talen. Het Fins is nauw verwant met het Estisch en het Karelisch (de taal die gesproken wordt in de Republiek Karelië, in Rusland).

Het Fins wordt geschreven aan de hand van het Latijnse alfabet, dat ook voor het Nederlands gebruikt wordt. Hier werden drie letters aan toegevoegd, namelijk å, ä en ö. De letters b, c, f, q, w, x, z en å worden enkel gebruikt in leenwoorden.

De taal kent een vrij complex systeem van onregelmatige werkwoordvervoegingen en heel wat verschillende naamvallen. Het Fins kent geen woordgeslacht, dus van nature zijn woorden geslachtsneutraal. Hän (een persoonlijk voornaamwoord) bijvoorbeeld kan dus twee betekenissen hebben: zij en hij.

Wat betreft de uitspraak is het Fins volledig fonetisch. Wat gezegd wordt, wordt dus ook geschreven, en andersom. De Finse spelling leren wordt zo wel ietwat makkelijker en aangenamer.

In vele delen van Finland wordt dialect gesproken. Een dialect dat vrij bekend is, is het Lounaismurre, beter bekend als het spreek-Fins, dat bijna overal in Finland gesproken wordt. Een ander bekend dialect is het zogenaamde Stadin slangi, dat men in Helsinki en de omliggende streken spreekt.

Wanneer u zich richt tot ons vertaalbureau voor een Finse vertaling, dan vertalen wij uiteraard steeds naar het standaard-Fins.

Op zoek naar een vertaalbureau Fins?

U bent op zoek naar een vertaalbureau Fins omdat u een Finse vertaling nodig heeft? Wij kunnen u daarbij van dienst zijn! Vul ons offerteformulier in en vraag online snel en eenvoudig een offerte aan. U kunt ook ons contactformulier gebruiken om ons uw vragen te stellen indien u die heeft.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen:

Referenties

Talrijke hoog aangeschreven bedrijven richtten en richten zich nog steeds tot ons vertaalbureau Fins voor hun vertalingen.

Lees meer getuigenissen van onze klanten