Wat is een vertaalbureau?vertaalbureau

Een vertaalbureau is een gespecialiseerd bedrijf dat vertaaldiensten en aanverwante diensten zoals revisie en transcriptie aanbiedt.

Overige veelgestelde vragen i.v.m. ons vertaalbureau

Uw voordelen

Een beroep doen op een professioneel vertaalbureau heeft meerdere voordelen. Het belangrijkste voordel is dat u zeker bent van de kwaliteit die u krijgt. Zo hebben de meeste vertaalbureaus een kwaliteitszorgsysteem geïnstalleerd, waarbij ze de vertaling volledig reviseren of laten reviseren door een tweede vakkundige vertaler.

Veelzijdigheid is een ander belangrijk pluspunt. Zo biedt een vertaalbureau vertalingen aan in veel talen. Wilt u bijvoorbeeld een brochure laten vertalen in meer dan 10 talen, dan heeft u slechts één contactpersoon nodig. U hoeft niet op zoek te gaan naar 10 verschillende vertalers. Het vertaalbureau neemt het projectmanagement volledig op zich.

Nog een voordeel is het uitgebreide netwerk aan professionele vertalers dat een vertaalbureau ter beschikking heeft. Vertaalbureaus beschikken voor elke talencombinatie en voor elk domein over verschillende vertalers, hetgeen zeker bij grotere projecten zeer belangrijk is.

Werking

Wij brengen alvast een passende offerte uit, die u eerst dient te bevestigen. Vervolgens gaan wij aan het werk.

Op basis van het vakgebied en de gewenste talen spreken wij onze beste vertalers aan, die wij de nodige instructies en referentiemateriaal meegeven. De 4 vertalingen, eenmaal afgewerkt door deze vertalers, worden naar ons teruggestuurd. Wij reviseren of laten deze integraal reviseren door andere professionele taalspecialisten. Hebben de revisoren geen opmerkingen en keuren zij de vertalingen goed, dan voeren wij een finale controle door. Enkel nadat de vertalingen deze eindcontrole met succes hebben doorstaan, worden ze aan u geleverd. Uiteraard volgen wij de geleverde vertaling ook op. Voldoet ze aan uw specifieke wensen? Bent u tevreden met de dienst die we leverden?