Vertaalbureau SloveensVolmaakte Sloveense vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Talen
  3.   >   Vertaalbureau Sloveens

Het Sloveens is de enige officiële landstaal van Slovenië, waar zo goed als de hele bevolking de taal bezigt. Wilt u uw concurrent de loef afsteken en als eerste in uw sector de Sloveense markt betreden? Is er uit die vakantieliefde een serieuze romance ontsproten en wilt u naar Slovenië verkassen? Er bestaan heel wat verschillende situaties waarin een Sloveense vertaling nodig is. Zit u in een dergelijke situatie? De mensen van ons vertaalbureau Sloveens, met bakken ervaring, staan paraat om u te helpen!

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Sloveens?

Vertaalbureau Sloveens voor volmaakte Sloveense vertalingen

Talrijke klanten spreken ons aan voor hun Sloveense vertalingen. In de loop der jaren hebben we een gestage toename meegemaakt van het aantal vertalingen in deze taal. Zo zijn er ondernemingen die een uitbreiding plannen en die van plan zijn om zich in te kopen in een Sloveens bedrijf dat een enorm potentieel biedt. Er zijn mensen die tijdens een ontspannende vakantie iemand tegen het lijf zijn gelopen die door een ringetje gehaald kunnen worden en die zich voor altijd aan hem of haar willen binden. Inmiddels mochten we reeds meer dan 4 200 verschillende documenten vertalen naar het Sloveens. Stroopt u de markt dus af op zoek naar een bekwame vertaalpartner voor uw Sloveense vertalingen, weet dan dat u steeds bij ons terecht kunt. Ons uitgebreide portfolio aan tevreden klanten spreekt voor zich!

U zoekt een correcte Sloveense vertaling? Zoek niet verder, ons vertaalbureau Sloveens kan u helpen!

U zoekt een correcte Sloveense vertaling? Zoek niet verder, ons vertaalbureau Sloveens kan u helpen!

Punctuele kwaliteitsborging

In onze hoedanigheid van professioneel vertaalbureau dienen wij onze klanten te voorzien van kwaliteit. Daarvoor hebben wij een uitgebreid kwaliteitssysteem in het leven geroepen, waarbij we een reeks vaste stappen volgen. Zo analyseren wij uw aanvraag tot in detail en gaan wij na welke Sloveense vertaler het best past bij uw project. Die vertaler vertaalt enkel naar zijn moedertaal, het Sloveens. Een tweede professionele vertaler zet zich vervolgens aan het werk met een uitgebreide revisie van de vertaling. Ten slotte onderwerpen wij de gereviseerde versie ook aan een finale controle en zetten wij de puntjes echt op de i! Is de vertaling volledig in orde en werd er rekening gehouden met uw instructies, dan wordt de vertaling geleverd.

Toegewijde Sloveense vertalers in elk vakgebied

Om de kwaliteit waarvan hierboven sprake te kunnen leveren, dienen wij de meest geschikte vertaler te selecteren. Onze Sloveense vertalers zijn heuse (ver)taalexperten. Zij voelden zich geroepen om een aartsmoeilijke vertaalopleiding te doorlopen, hebben de nodige ervaring opgedaan en zijn voorzien van flink wat intellectuele taalbagage. Bovendien zijn zij gepokt en gemazeld in uw vakgebied, want bij ons gaan enkel vertalers aan het werk die actief zijn in uw domein. Biedt u dus een revolutionair product aan waar uw concurrenten een puntje aan kunnen zuigen, wilt u dat artikel lanceren op de Sloveense markt en moet u daarvoor een handleiding laten vertalen? Bent u van plan om dat prachtige stulpje in de buurt van het sprookjesachtige Meer van Bled aan te kopen en moet u daarvoor een volmacht laten vertalen? Welk document ook vertaald dient te worden, bij ons vertaalbureau vindt iedereen de vertaling van zijn gading.

Het Sloveens in een notendop

Het Sloveens maakt, net zoals het Kroatisch, het Servisch en het Bosnisch, deel uit van de Zuid-Slavische talen (een Slavische taal binnen de Indo-Europese taalfamilie), meer bepaald van de Zuidwest-Slavische taalgroep. De taal wordt gesproken door ruim twee miljoen mensen, waarvan de meeste woonachtig zijn in Slovenië. Echter wordt het ook in Hongarije en Italië gebezigd.

Het Sloveens wordt geschreven aan de hand van het Latijnse alfabet, dat ook voor het Nederlands gebruikt wordt. Echter is het aangevuld met een aantal letters met een diakritisch teken, de háček (ˇ). Het gaat om de letters č, š en ž. De letters q, w, x en y zijn onbestaande in het Sloveens. Het Sloveense alfabet, dat sterk verwant is met het Tsjechische alfabet, bestaat zo uit vijfentwintig letters.

Wat betreft grammatica zijn er geen lidwoorden in het Sloveens. Voorts gebruikt het zes naamvallen en kent het ook een supinum, een soort van tweede infinitief.

Op het vlak van uitspraak is er sprake van een vrij accent. De klemtoon kan op elke lettergreep liggen. Woorden die een klemtoon hebben op andere lettergrepen hebben vaak een andere betekenis.

Dialecten kent het Sloveens in overvloed, ruim veertig, die onder te brengen zijn in zeven dialectgroepen. Het is daarmee een van de rijkste, zo niet de rijkste Slavische taal als we het over dialecten hebben. Het dolenjski, een centraal dialect, dient als basis voor de Sloveense standaardtaal.

Heeft u een Sloveense vertaling nodig en doet u in dat kader een beroep op ons vertaalbureau, dan zullen wij uiteraard steeds naar het standaard-Sloveens vertalen.

Op zoek naar een vertaalbureau Sloveens?

U heeft, voor welke reden dan ook, een Sloveense vertaling nodig en bent daarvoor op zoek naar een vertaalbureau Sloveens? Wel, u heeft dat vertaalbureau gevonden. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier of contacteer ons door ons contactformulier in te vullen.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Bekijk hier enkele veelgestelde vragen:

Referenties

Heel wat ondernemingen spraken en spreken ons vertaalbureau Sloveens nog steeds aan om gebruik te maken van onze professionele vertaaldiensten.

Lees meer getuigenissen van onze klanten