Vertaalbureau Wit-RussischDe meest heldere Wit-Russische vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Talen
  3.   >   Vertaalbureau Wit-Russisch

Het Wit-Russisch is, naast het Russisch, een van de twee officiële talen van Wit-Rusland. Heeft u de Wit-Russische markt ontdekt en wenst u uw product of dienst aan de Wit-Russische man te brengen? Heeft u misschien wel de man of vrouw van uw leven leren kennen in Belarus en wilt u er gaan wonen? Wat de reden ook is, een Wit-Russische vertaling kan in vele gevallen nodig zijn. Contacteer ons vertaalbureau Wit-Russisch indien u op zoek bent naar een vertaling van topkwaliteit.

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Wit-Russisch?

Vertaalbureau Wit-Russisch voor de meest heldere Wit-Russische vertalingen

Zowel zakelijke als particuliere klanten benaderen ons vertaalbureau voor hun Wit-Russische vertalingen. Vertalingen in deze taal worden zeker niet dagelijks gevraagd, maar soms zijn ze wel nodig. Ondernemingen ontdekken bijvoorbeeld Belarus en zien er talrijke commerciële mogelijkheden die ze zonder meer willen benutten. Privépersonen zijn verliefd op de Wit-Russische mentaliteit en willen er graag voor de rest van hun leven genieten van de ongerepte natuur. Sinds we met ons vertaalbureau van start zijn gegaan mochten we toch min of meer 700 documenten vertalen naar het Wit-Russisch. Heeft u dus nood aan Wit-Russische vertalingen? Kom bij ons aankloppen, want wij hebben onze sporen ondertussen wel verdiend!

Voor een accurate Wit-Russische vertaling kunt u steeds rekenen op ons vertaalbureau Wit-Russisch!

Voor een accurate Wit-Russische vertaling kunt u steeds rekenen op ons vertaalbureau Wit-Russisch!

Superieure kwaliteitszorg

Als professioneel vertaalbureau hebben wij een zorgvuldig kwaliteitssysteem op poten gezet, dat onderverdeeld is in een aantal vaste fases. Eerst en vooral onderwerpen wij uw aanvraag aan een grondige analyse. Vervolgens selecteren wij die vertaler die het best past bij uw project. Deze vertaler vertaalt enkel naar het Wit-Russisch, zijn moedertaal. Een eerste versie van de vertaling wordt nadien gereviseerd. Na deze revisie volgt ook de finale controle, waarbij de vertaling van a tot z overlopen wordt. Is het document in orde, dan pas wordt het geleverd.

Deskundige Wit-Russische vertalers in elk vakgebied

Het uitpikken van de meest geschikte vertaler is van fundamenteel belang om te komen tot een kwaliteitsvolle vertaling. Onze Wit-Russische vertalers zijn echte taalartiesten. Die academische vertaalopleiding hebben ze met brio afgerond, die broodnodige ervaring hebben ze in de loop van de jaren vergaard en die uitzonderlijke talenkennis hebben ze van jongs af aan meegekregen. Bovendien zijn onze vertalers gepokt en gemazeld in uw vakgebied. Staat u op het punt om die deal binnen te halen en moet u daarvoor een contract laten vertalen, zodat uw Wit-Russische zakenpartner zeker is van de kwaliteit die u aanbiedt? Heeft u in Belarus de man of vrouw gevonden die uw hart sneller doet slaan, wilt u met hem of haar huwen en moet u daarvoor uw geboorteakte laten vertalen bijvoorbeeld? Van welk document u ook een vertaling nodig heeft, bij ons vertaalbureau zit u sowieso goed!

Het Wit-Russisch in vogelvlucht

Het Wit-Russisch is een Oost-Slavische taal (een Slavische taal binnen de Indo-Europese taalfamilie), net zoals het Russisch en het Oekraïens, waar het dus een sterke verwantschap mee vertoont. Het wordt gesproken door vier à zeven miljoen mensen, niet alleen in Wit-Rusland, maar ook in, onder andere, Polen, Rusland, Letland en Litouwen.

Het Wit-Russisch maakt gebruik van het Cyrillische alfabet (het alfabet dat ook door het Russisch gebruikt wordt), maar ook van het Latijnse alfabet.

Er bestaan drie vormen van het Wit-Russisch: het trasjanka, het narkamauka en het tarasjkevitsa. De eerste vorm, het trasjanka, is een mengeling tussen het Russisch en het Wit-Russisch en wordt voornamelijk op het platteland gesproken. Narkamauka is het Wit-Russisch van na de taalhervorming (1933). Het tarasjkevitsa ten slotte is het minst beïnvloed door het Russisch en is, volgens de nationale elite, de enige juiste vorm van het Wit-Russisch.

Het Wit-Russisch lijkt sterk op het Pools en het Russisch. Er zijn Polen die zeggen dat het Wit-Russisch een Pools dialect is, terwijl er ook Russen zijn die zeggen dat het een Russisch dialect is. Het kan dan ook beschouwd worden als een tussenvorm van deze twee talen.

Voor een Wit-Russische vertaling zullen wij altijd gebruikmaken van het standaard-Wit-Russisch.

Op zoek naar een vertaalbureau Wit-Russisch?

U bent op zoek naar een vertaalbureau Wit-Russisch aangezien u een Wit-Russische vertaling nodig heeft? Geen nood, u bent aan het juiste adres! Vul ons offerteformulier in om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Heeft u een vraag? Dan kunt u ons die ook stellen met behulp van ons contactformulier.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen:

Referenties

Heel wat ondernemingen maakten en maken nog steeds gebruik van de kwalitatief hoogwaardige vertaaldiensten van ons vertaalbureau Wit-Russisch.

Lees meer getuigenissen van onze klanten