Vertaalbureau NoorsBuitengewone Noorse vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Talen
  3.  >  Vertaalbureau Noors

Het Noors is een van de twee officiële talen van Noorwegen. De overgrote meerderheid van de Noren spreekt en schrijft dan ook Noors. Heeft u met uw onderneming een baanbrekend product ontwikkeld waarmee u de nordmenn wilt verbluffen? Trekken de Noorse fjorden u misschien aan en wilt u zich permanent in Noorwegen vestigen? Voor welke reden u ook een Noorse vertaling nodig heeft, bij ons ervaren vertaalbureau Noors zit u gebeiteld.

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Noors?

Vertaalbureau Noors voor buitengewone Noorse vertalingen

Het Noors is voor ons vertaalbureau een belangrijke taal. Zowel ondernemingen als particulieren spreken ons regelmatig aan voor hun Noorse vertalingen. Op zakelijk vlak zijn er zo heel wat bedrijven die het potentieel van de Noorse markt ten volle willen benutten en die Noorwegen willen veroveren met hun producten of diensten. Op persoonlijk vlak zijn er ook heel wat mensen die gecharmeerd zijn door het Noorse leven en die besluiten om te emigreren naar Noorwegen. In de loop der jaren mochten wij ruim 2 500 documenten vertalen naar het Noors. Vertrouw dus op ons vertaalbureau als u enkel gaat voor buitengewone Noorse vertalingen, want wij hebben onze strepen ondertussen verdiend.

Op zoek naar uitmuntende Noorse vertalingen? Bij ons vertaalbureau Noors zit u sowieso gebeiteld!

Op zoek naar uitmuntende Noorse vertalingen? Bij ons vertaalbureau Noors zit u sowieso gebeiteld!

Uitzonderlijke kwaliteitsborging

Als professioneel vertaalbureau hanteren wij een uitzonderlijk kwaliteitssysteem. Om te komen tot een kwaliteitsvol eindproduct en u een Noorse vertaling te leveren die uw boodschap op een feilloze manier overbrengt, volgen wij een aantal vaste stappen. Na een diepgaande analyse van uw aanvraag gaan wij in onze databank op zoek naar de meest geschikte Noorse vertaler, die enkel en alleen naar zijn moedertaal vertaalt, het Noors. Na het vertaalproces wordt de vertaling gecontroleerd door een tweede professional. De levering van uw vertaalde document vindt pas plaats als ook de finale controle afgerond werd.

De beste Noorse vertalers in uw vakgebied

De keuze van de juiste vertaler is een cruciaal onderdeel van ons kwaliteitssysteem. Onze Noorse vertalers zijn echte specialisten, die een voor een een vertaaldiploma op zak hebben en over uitvoerige kennis van de bron- en doeltaal beschikken. Bovendien zijn zij gepokt en gemazeld in uw vakgebied, want wij zetten enkel die vertaler aan het werk die uw vakterminologie als geen ander kent. Wilt u dus uw business uitbreiden naar Noorwegen en moet u een contract laten vertalen of een handleiding laten vertalen naar het Noors? Misschien heeft u als privépersoon een beëdigde vertaling Nederlands - Noors nodig omdat u zich in Noorwegen wilt vestigen? In welk domein u ook actief bent, u kunt ons met een gerust hart uw vertaalproject toevertrouwen, want dat is bij ons in goede handen.

Het Noors in een notendop

Het Noors is een Scandinavische taal, ook wel een Noord-Germaanse taal genoemd, met iets meer dan 4,5 miljoen sprekers. Het is nauw verwant met twee andere Scandinavische talen, namelijk het Deens en het Zweeds. Deze drie talen zijn onderling dan ook redelijk verstaanbaar. Het verschilt echter enorm van de twee overige Scandinavische talen, het IJslands en het Faeröers.

Het Noors heeft twee officiële standaardtalen. Enerzijds is er het Bokmål, een samenstelling van bok (of boek) en mål (of taal), een boekentaal dus. Het is de oudste en meest gebruikte taal en wordt voornamelijk in het oosten van Noorwegen gebruikt. Het is nauw verwant met de Deense schrijftaal. Anderzijds is er het Nynorsk of het Nieuwnoors, dat vooral in het westen van het land gebruikt wordt. Op vele vlakken heeft het iets weg van het IJslands. Beide standaardtalen zijn voornamelijk op schrift gericht, want in Noorwegen spreken de meeste mensen dialect, wat sociaal meer aanvaard wordt dan in andere landen.

Doet u een beroep op ons vertaalbureau voor een Noorse vertaling, dan vertalen wij over het algemeen naar het Bokmål, aangezien deze standaardtaal door meer dan driekwart van de Noren als schrijftaal gebruikt wordt. Indien gewenst, kunnen wij voor uw vertaling ook het Nynorsk gebruiken. Alles hangt af van de doelgroep die u wenst te bereiken.

Op zoek naar een vertaalbureau Noors?

U heeft, om welke reden dan ook, een Noorse vertaling nodig en bent op zoek naar een vertaalbureau Noors? Gebruik ons offerteformulier om online snel en eenvoudig een offerte aan te vragen of ons contactformulier om ons uw vraag te stellen.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Een greep uit onze veelgestelde vragen:

Referenties

Heel wat gerenommeerde ondernemingen deden en doen nog steeds regelmatig een beroep op de deskundige diensten van ons vertaalbureau Noors.

Lees meer getuigenissen van onze klanten