Vertaalbureau TsjechischMeesterlijke Tsjechische vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Talen
  3.   >   Vertaalbureau Tsjechisch

Het Tsjechisch is de enige officiële landstaal van Tsjechië, waar verreweg het grootste deel van de bevolking de taal spreekt. Heeft u het gat in de Tsjechische markt dus gevonden? Bent u mogelijk gevallen voor een Tsjech of Tsjechische en wilt u uw liefde bezegelen met een traditioneel Tsjechisch huwelijk? Een Tsjechische vertaling kan in verschillende situaties nodig zijn. In dat geval kunt u rekenen op de ervaren mensen van ons vertaalbureau Tsjechisch, zodat u op beide oren kunt slapen.

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Tsjechisch?

Vertaalbureau Tsjechisch voor meesterlijke Tsjechische vertalingen

Het Tsjechisch maakt een belangrijk onderdeel uit van ons talenaanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld ondernemingen die al lange tijd van plan waren om te fuseren met een Tsjechisch bedrijf en die nu de daad bij het woord willen voegen. Er zijn ook mensen die een fantastische carrière kunnen uitbouwen in Tsjechië en die er op zoek zijn naar een appartement. Van bij de start van ons vertaalbureau mochten we voor al onze klanten reeds meer dan 1 700 documenten vertalen naar het Tsjechisch. Schuimt u de markt dus af naar een bekwame partner voor uw Tsjechische vertalingen? Bij ons zit u gebeiteld! Onze ervaring zegt alles.

Voor een foutloze Tsjechische vertaling kunt u ons vertaalbureau Tsjechisch aanspreken!

Voor een foutloze Tsjechische vertaling kunt u ons vertaalbureau Tsjechisch aanspreken!

Structurele kwaliteitszorg

Wij zijn op de markt actief als professionele vertaaldienst en dienen ons daarom ook te bekommeren om de kwaliteit van onze vertalingen. In dat opzicht hebben wij een nauwgezet kwaliteitszorgsysteem op touw gezet, waarbij een reeks vaste stappen ons helpen om absolute kwaliteit te bereiken. Nadat we uw vertaalaanvraag op soigneuze wijze hebben geanalyseerd, schakelen wij die vertaler in die uw project tot een goed einde kan brengen. Deze vertaler vertaalt enkel volgens het moedertaalprincipe, naar het Tsjechisch dus. Nadat zijn werk klaar is, wordt de vertaling gereviseerd en vervolgens voor een laatste maal gecontroleerd tijdens de finale controle, waarbij ook nagegaan wordt of uw eventuele richtlijnen werden gerespecteerd. Staat alles op punt, dan wordt uw vertaling geleverd.

Getrainde Tsjechische vertalers in uw domein

Een van de belangrijkste stappen in ons kwaliteitssysteem is de keuze van de meest geschikte vertaler. Wij zetten immers enkel Tsjechische vertalers aan het werk die het klappen van de zweep kennen. Zij hebben een aartsmoeilijke vertaalopleiding genoten, hebben doorheen de jaren de nodige ervaring opgedaan en zijn taalkundig zeer onderlegd. Bovendien zijn zij oude rotten in uw vak, want wij schakelen enkel die vertaler in die reeds lange tijd actief is in uw domein. Staat u op het punt om uw revolutionaire product te lanceren op de Tsjechische markt en moet u daarvoor enkel nog een handleiding laten vertalen? Heeft u die spreekwoordelijke vlinders in de buik, wilt u de liefde van uw leven volgen naar Tsjechië, maar moet u daarvoor uw geboorteakte laten vertalen? Bij ons kunt u terecht voor de vertaling van elk document.

Het Tsjechisch in het kort

Het Tsjechisch is een West-Slavische taal (een Slavische taal binnen de Indo-Europese of Indo-Germaanse taalfamilie), net zoals het Slowaaks en het Pools, waar het nauw verwant mee is. Het wordt gesproken door niet minder dan twaalf miljoen mensen, voornamelijk in Tsjechië, maar ook in, onder meer, Slowakije, Duitsland en Oostenrijk.

Men schrijft het Tsjechisch aan de hand van het Latijnse alfabet, het alfabet waarmee ook het Nederlands wordt geschreven dus. De taal maakt echter gebruik van enkele specifieke diakritische tekens, waaronder bijvoorbeeld de háček (ˇ) en de corona (˚). De letters q, x en w worden zeer weinig gebruikt, enkel en voornamelijk in leenwoorden. Het alfabet van de Tsjechische taal telt tweeënveertig letters.

Het Tsjechisch hanteert een zeer complex systeem van naamvallen, zeven in totaal, zowel in het enkelvoud als in het meervoud. Deze worden toegepast op, onder andere, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden. Lidwoorden ontbreken in de Tsjechische taal.

Inzake uitspraak is het Tsjechisch een fonetische taal. Zodra u de letters met diakritische tekens onder de knie heeft, is de uitspraak van het Tsjechisch en de spelling ervan niet erg moeilijk. Het accent wordt steeds op de eerste lettergreep geplaatst.

Het standaard-Tsjechisch wordt voornamelijk gebruikt in geschreven teksten, maar wordt praktisch niet gesproken. De meeste Tsjechen spreken dus geen standaard-Tsjechisch, maar een dialect.

Wanneer u ons aanspreekt voor een Tsjechische vertaling, zullen we wel steeds vertalen naar het standaard-Tsjechisch.

Op zoek naar een vertaalbureau Tsjechisch?

Op zoek naar een vertaalbureau Tsjechisch voor uw Tsjechische vertaling? Gebruik ons offerteformulier om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. U kunt ons ook contacteren om meer informatie te bekomen door ons contactformulier in te vullen.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Bekijk hier enkele veelgestelde vragen:

Referenties

Heel wat bedrijven deden en doen nog steeds een beroep op de professionele vertaaldiensten van ons vertaalbureau Tsjechisch.

Lees meer getuigenissen van onze klanten