Vertaalbureau OekraïensFeilloze Oekraïense vertalingen

  1. Traduix | Vertaalbureau Antwerpen
  2.   >   Talen
  3.   >   Vertaalbureau Oekraïens

Het Oekraïens is de enige officiële landstaal van Oekraïne, waar bijna driekwart van de mensen de taal gebruiken. Wilt u met uw onderneming de Oekraïense boer opgaan met uw net ontworpen product? Heeft u uw zinnen gezet op een vervolgstudie in een van de meest ontwikkelde landen ter wereld? Een Oekraïense vertaling kan vereist zijn voor heel wat uiteenlopende redenen. Doe een beroep op ons vertaalbureau Oekraïens indien u hier nood aan heeft, want wij zetten de kroon op het werk.

Waarom kiezen voor ons vertaalbureau Oekraïens?

Vertaalbureau Oekraïens voor feilloze Oekraïense vertalingen

Ons vertaalbureau wordt vaak gecontacteerd voor Oekraïense vertalingen. Meer en meer teksten moeten naar het Oekraïens vertaald worden. Zo zijn er zakelijke klanten die actief zijn in de toeristische sector bijvoorbeeld, die heel wat fascinerende trips organiseren en die hun brochures willen laten vertalen. Maar er zijn ook mensen die de lokale cultuur hebben opgesnoven tijdens een van hun vakanties, die volledig weg zijn van de Oekraïense levensstijl en die graag een eigen optrekje zouden willen kopen in het land. Ons vertaalbureau werd opgericht in 2011 en sindsdien mochten we reeds circa 3 000 documenten vertalen naar het Oekraïens. Aarzel dus niet om ons bureau op te zoeken indien u een ervaren partij zoekt voor uw Oekraïense vertalingen. Wij kennen het klappen van de zweep.

Gaat u enkel voor een Oekraïense vertaling van uitzonderlijke kwaliteit? Doe dan een beroep op ons vertaalbureau Oekraïens!

Gaat u enkel voor een Oekraïense vertaling van uitzonderlijke kwaliteit? Doe dan een beroep op ons vertaalbureau Oekraïens!

Speciale aandacht voor kwaliteitszorg

Een professioneel vertaalbureau zoals dat van ons is het aan zijn status verplicht om te focussen op kwaliteit. In die context hebben wij een uiterst zorgvuldig kwaliteitszorgsysteem opgezet en volgen wij een aantal vaste stappen. Een diepgaande analyse van uw aanvraag wijst allereerst uit welke Oekraïense vertaler we zullen inzetten. Die vertaler vertaalt uitsluitend naar zijn moedertaal, het Oekraïens. Na een eerste vertaling onderwerpen we het document aan een minutieuze revisie. Tijdens een finale controle zorgen we er ten slotte voor dat de vertaling volledig op punt staat en dat er rekening gehouden werd met de eventuele instructies die u ons opdroeg.

Vaardige Oekraïense vertalers in uw vakgebied

Een van de fundamentele elementen om te komen tot een topvertaling is het uitkiezen van de meest adequate vertaler. Wij schakelen enkel Oekraïense vertalers in die een solide reputatie als taalspecialist hebben opgebouwd. Zij hebben een academische vertaalopleiding voltooid en kennen de bron- en doeltaal als hun broekzak. Bovendien zijn ze van uw markt thuis, want wij zetten enkel die vertaler aan het werk die uw vakterminologie als geen ander kent. Uw product introduceren op de Oekraïense markt en een handleiding laten vertalen? Het huis dat u in Oekraïne bezit verkopen en een contract laten vertalen? Voor ieder document dat vertaald dient te worden kunt u een beroep doen op ons vertaalbureau, want bij ons wordt u op uw wenken bediend.

Het Oekraïens in het kort

Het Oekraïens is een Oost-Slavische taal (een Slavische taal binnen de Indo-Europese taalfamilie), net zoals het Russisch en het Wit-Russisch, en wordt gesproken door ongeveer negenendertig miljoen mensen, wat het dus een vrij grote taal maakt. Het wordt niet enkel gesproken in Oekraïne, maar onder andere ook in Rusland, Wit-Rusland en Moldavië. Het is nauw verwant met het Russisch (vergelijkbaar met de relatie tussen het Nederlands en het Duits).

Het Oekraïens maakt gebruik van (een variant van) het Cyrillische alfabet. Het heeft vier letters meer dan het Russisch (namelijk ґ, є, і en ї), net zoals het Russisch vier letters meer heeft dan het Oekraïens (ё, ъ, ы en э). Het Oekraïense alfabet bestaat, net zoals dat van het Russisch dus, uit drieëndertig letters.

Qua uitspraak is het een echte klanktaal en, na het Italiaans, de tweede meest melodieuze taal ter wereld. Dat werd in 1934 in Parijs door een groep linguïsten vastgesteld tijdens een conferentie.

Ten slotte bezit het Oekraïens heel wat leenwoorden uit het Pools. Reden daarvoor is de eeuwenlange Poolse overheersing.

Indien u een Oekraïense vertaling nodig heeft en u ons daarvoor aanspreekt, zullen we steeds naar het standaard-Oekraïens vertalen.

Op zoek naar een vertaalbureau Oekraïens?

U heeft, voor welk doel dan ook, een Oekraïense vertaling nodig en bent daarvoor op zoek naar een vertaalbureau Oekraïens? Wel, zoek niet verder! Vul ons offerteformulier in om snel en gemakkelijk een offerte aan te vragen. U kunt ons ook contacteren door gebruik te maken van ons contactformulier.

Vraag nu uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Hieronder enkele veelgestelde vragen:

Referenties

Heel wat vooraanstaande ondernemingen deden en doen nog steeds een beroep op de deskundige vertaaldiensten van ons vertaalbureau Oekraïens.

Lees meer getuigenissen van onze klanten